סטודנטים בפקולטה למדעי המחשב ע"ש טאוב ומהפקולטה לארכיטקטורה בטכניון בשיתוף חיל רפואה פיתחו צמיד חכם המנטר את סימני החיים של הפצוע, ומזהה את הטיפול הרפואי שניתן לו. הנתונים כולם נשמרים בתיק רפואי ממוחשב שמאפשר לפקח על הפרוצדורות ולוודא שהפצוע קיבל את הטיפול המיטבי להצלת חייו. הצמיד החכם מתעד את הטיפול בפצוע בשדה הקרב ומייעל את המשך הטיפול בנקודת האיסוף ובבית החולים. את הצמיד פיתח צוות משותף של סטודנטים מהמסלול לעיצוב תעשייתי, בהנחיית פרופ' עזרי טרזי, ראש התוכנית ללימודים מתקדמים בעיצוב תעשייתי בפקולטה לארכיטקטורה שבטכניון, ושל סטודנטים מהפקולטה למדעי המחשב בטכניון בהנחיית איתי דברן ותום פלני, המרכז למערכות חכמות ICST אשר פיתחו רעיון לאב טיפוס ראשוני.
יחד עם ד"ר אריאל הירשהורן מחיל הרפואה, הושלם ייצור הצמיד החכם המותאם למיתארי הטיפול בפצועים שבצה"ל. הצמיד הוא חלק ממערכת הכוללת גם אפליקציה המותקנת על הטלפון החכם הצבאי ומערכת שליטה ופיקוד. מערכת זו מספקת לצוותים המטפלים, בזמן אמת, תמונה של מצב כל הפצועים בשדה הקרב על ידי איסוף מידע מכמה צמידים במקביל.
צפו בכתבה
נתנאל לב, סטודנט בפקולטה, פיתח טכנולוגיה המשלבת בינה מלאכותית עם רחפן. הרחפן מופעל אוטונומית – ללא מפעיל, מזהה בלונים, מתביית עליהם – ומשמיד אותם.
הפרויקט התבצע במעבדת ה-GIP – המעבדה לעיבוד גאומטרי של תמונות, בפקולטה למדעי המחשב בטכניון, בהנחיה של ירון חונן, רומן רבינוביץ' ורון סלוסברג.
לדברי נתנאל, ההזדמנות לשלב טכנולוגיה חדשנית ולהדגים שימוש שלה שיכול להציל חיים ולתרום לביטחון המדינה הפכה את הפרויקט למאוד מתגמל .. בין אם אראה שימוש בפועל של הרעיון הזה ספציפית או לא, אני בטוח שבשנים הקרובות טכנולוגיה מהסוג הזה תמשיך לתפוס מקום משמעותי בקרב גופי ביטחון בעולם בכלל, ובארץ בפרט.
צפו בכתבה