CS4 קיימות וסביבה

חקלאות בראייה חכמה

חוקרים ממעבדת ה-GIP המעבדה לעיבוד גאומטרי של תמונות בפקולטה למדעי המחשב ע"ש טאוב פיתחו טכנולוגיה חדשנית לניטור אוטומטי של מצבי עקה (stress) בגידולים חקלאיים. חוקרי הטכניון: עוזר המחקר אלון זבירין, ראש מעבדת GIP פרופ' רון קימל ומהנדס המעבדה ירון חונן, פיתחו טכנולוגיה חכמה לניטור ולניבוי של מצבי עקה בגידולים חקלאיים ולסגמנטציה של עלים. זיהוי עקת יובש מאפשר להציל את הצמח, לזהות מחלות ולנבא את כמויות היבול, וכל אלה הם נתונים חיוניים לחקלאי.

באמצעות צילומי צבע, צילומים תרמיים ולמידה עמוקה הצליחו החוקרים לנבא בהצלחה רבה מצבי עקה והתפתחות של עלים חדשים.

קראו עוד

בהקשר של סגמנטציה של עלים, השיגו החוקרים תוצאות חסרות תקדים בזיהוי של עלי תודרנית לבנה (Arabidopsis) וטבק באמצעות למידה עמוקה. כדי לאמן את המערכת על כמות גדולה של דוגמאות הם פיתחו מאגר נתונים עצום של תמונות-עלים מלאכותיות, ולאחר מכן בדקו את הטכנולוגיה גם על גידולים אחרים – אבוקדו, בננה, מלפפון ותירס.

בפיתוח הטכנולוגיה שולבו חוקרים צעירים דמיטרי קוזניצוב, סטודנט לתואר שני בהנחיית פרופ' עירד יבנה ופרופ' רון קימל, ושגיא לבנון – בוגר תוכנית המצוינות פסגות שהחל ללמוד לתואר שני בפקולטה. המאמר על זיהוי עקה התפרסם ב-ECCV, הכנס האירופי לראייה ממוחשבת, והמאמר על סגמנטציה התפרסם בכנס CVPR.

צפו בכתבה

אלגוריתם לייעול ואוטומטיזציה של מציאת צורות

שימוש ברובוטים בבנייה ובייצור אדריכלי הוא חזון הולך ומתקרב הנתפס כמגמה מרכזית במהפכה הבאה בתחום הבנייה. אך למרות מגמה זו בשטח פרויקטים אדריכלים מיושמים בשיטות בנייה הכוללת התערבות אנושית הן ברמת הייצור והן ברמת החישוב ותכנון התוצרים השונים. בשנים האחרונות מתחיל המכשור הרובוטי המתפתח לסגור את הפער בין רמת התחכום של התכנון לרמת הביצוע באתר. על צמצום הפער הזה עובדת כיום קבוצת חוקרים מהפקולטה למדעי המחשב ע"ש טאוב בטכניון.

החוקרים פרופ' מירי בן חן, ד"ר קספר פלוטה ומיכל אדלשטיין, עם עמיתם פרופ' אמיר וקסמן מאוניברסיטת אוטרכט, נענו לפנייתו של ארכיטקט ופיתחו אלגוריתם שיודע למצוא פתרונות אוטומטיים לצורכי ייצור רובוטי של משטחים מורכבים.

קראו עוד

החוקרים יצרו מסגרת חישובית שהוכחה כיעילה במעבדה ושלתוכה אפשר להכניס כל תכנון מורכב ומגוון ולקבל מערך של פרגמטים מוכנים לייצור, לרבות משטחים בעלי עקמומיות כפולה. הפיתוח התפרסם בכתב העת ACM Transactions on Graphics.

"חשוב להבין שהייצור הרובוטי התעשייתי אינו גחמה טכנולוגית," מסבירה פרופ' בן חן. "יש בו יתרונות רבים בהיבטים שונים של קיימות כגון חיסכון בחומרים, צמצום זמן הבנייה והקטנת ההשפעה הסביבתית של תהליך הבנייה. האלגוריתם שפיתחנו יודע לקחת משטחים מורכבים ולחלק אותם לחלקים קטנים, משושים, באופן המגדיל את היתרונות המכניים של המשטח. האלגוריתם מפיק תוכנית תלת-ממדית המוכנה לייצור רובוטי. המשך הפיתוח של המערך החישובי יאפשר לקבל פתרון אופטימלי.

צפו בכתבה